Veel gestelde vragen

 

Welke klassen mogen mee doen?

Het doel van de ronde van West Nederland is om de ‘amateur’ wielrenner de gelegenheid te bieden een meerdaagse etappekoers te rijden. Daarom kiezen we voor om renners met een basis-, sportklasse-, amateur- en masterlicentie mee te laten rijden. Andere licentiehouders mogen niet mee doen.

Waarom is een licentie verplicht?

We zijn met de deelnemers van de Ronde van West Nederland te gast bij verenigingen die voor ons een wedstrijd organiseren. Om gedekt te zijn door de verzekering in geval van calamiteiten is een licentie verplicht. Ook garanderen we met licentiehouders een basis niveau van vaardigheden bij het rijden van wedstrijden.

Mogen dames ook mee doen?

Zeker! Ook dames zijn van harte welkom. Afhankelijk van het aantal dames wordt hier een eigen klassement voor gemaakt. Zorg dus dat je vriendinnen ook mee doen.

Waarom is een MyLaps transponder verplicht?

Alle verenigingen die onderdeel zijn van de Ronde van West Nederland maken gebruik van het MyLaps systeem tijdens de registratie van de wedstrijden. Dit zorgt ervoor dat de uitslag snel beschikbaar is en dat de tussenstanden snel opgemaakt kunnen worden. Je bent zelf verantwoordelijk voor een deugdelijke MyLaps transponder.

Ik wil me als team inschrijven, hoe doe ik dat?

Als je als team wilt deelnemen kun je de renners afzonderlijk inschrijven. In het inschrijfformulier geef je dezelfde teamnaam door bij de teamleden.

Kan ik me zonder team inschrijven?

Zeker. Schrijf je in en doe mee. Je wordt niet opgenomen in het team klassement.

Ik heb geen eigen team, kan ik bij een ander team?

Zeker. Hou de lijst met deelnemers in de gaten. Zie je andere individuele renners waar je een team mee wilt formeren, neem dan contact met ze op. Heb je een team geformeerd, geef de teamnaam en renners dan door via RvWN@e-sven.nl

Ik heb een verkeerde gegevens opgegeven of mijn gegevens zijn gewijzigd, wat nu?

Stuur een mail met de aanpassing naar RvWN@e-sven.nl

Ik heb me ingeschreven maar wil toch niet mee doen, hoe kan ik me uitschrijven?

In de mail met de inschrijving zit een link om je inschrijving te annuleren.

Ik kan niet alle etappes aanwezig zijn, is dat een probleem?

Nee, dat is het niet. Het doel is om zes dagen achter elkaar te koersen, maar dat is simpelweg niet altijd haalbaar. In het reglement is opgenomen dat je één etappe mag missen zonder consequenties voor het algemeen klassement, je ontvangt die etappe geen punten. Mis je meer etappes dan word je niet meer opgenomen in het klassement.